Spinndiscen

Spinndiscen (veckotävlingen) spelas på måndagar, i år har vi ett nytt schema där alla banor spelas i följande schema vit Bulltofta DGB, vit St Hans DGB, Gymnasieskolan Vipeholms DGB, vit Bulltofta DGB, vit St Hans DGB, Sibbarps DGB osv. Nytt för i år är att vi testar att erbjuda valet av röd tee om man känner att man inte riktigt är redo för vit-tee men vill vara med och spela med oss. Inga Spinndiscar kommer att ha pdga-rating. Klubbmedlemskap krävs för att få spela Spinndiscen på måndagar, man är dock välkommen att testa på ett par gånger innan man blir medlem. Ett mål med Spinndiscen är att försöka hantera den på samma sätt som normala pdga-sanktionerade tävlingar, d.v.s. vi kommer att spela efter pdga:s regler. Självklart spelar vi för att ha roligt, men Spinndiscarna på måndagar ska ses som träning i att tävla. Deltagare på måndagar ska känna att de kan komma till rundan och fokusera på att prestera utifrån deras egna förutsättningar. Veckotävlingen följer samma grundupplägg som förra året, dvs att anmälan och resultathantering kommer att hanteras digitalt via tjänsten Dgmetrix (dgmetrix.com). https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=602077

Anmälan måste göras digitalt och MÅSTE vara gjord en kvart innan tee-off. Alternativt kan man komma i god tid så hjälper vi er med anmälningsprocessen. Om man får förhinder MÅSTE man avanmäla sig innan anmälan stänger (man avanmäler sig direkt i dgmetrix).Om man blir försenad men vill vara med ändå så går det bra, man kommer att kunna se sitt starthål på dgmetrix, så då kan man gå direkt ut till sin grupp. Ett resultat på fyra kast över par registreras på de hål man eventuellt missar i början. Det kan vara lämpligt att skriva i forumet för tävlingen på dgmetrix att man är på väg så att gruppen vet om det. Är du medlem i annan klubb är du självklart även välkommen att vara med.

Torsdags träningen
På torsdagar har vi klubbens veckoträning! Det kommer att vara gratis att vara med och inget klubbmedlemskap krävs. Den har en tydlig karaktär av “träning”, med fokus på att utvecklas som spelare såväl teoretiskt som praktiskt. Det kommer vid respektive träning vara fokus på olika teman, så som regler, spelstrategi, kastteknik, discförståelse, övningsförslag till egen träning etc. Sedan kommer varje träning att avslutas genom att vi spelar några hål. Spelarna ska känna att de kommer till träningen för att ha riktigt roligt tillsammans samtidigt som de utvecklas som spelare. Erfarna spelare hjälper, utbildar och stöttar andra spelare, såväl nybörjare som andra erfarna spelare. Torsdags träningarna rullar löpande under säsongen enligt följande schema; St Hans DGB (röd slinga), Bulltofta DGB (röd slinga), Gymnasieskolan Vipeholms DGB (18-hålsbana) och Sibbarps DGB (9-hålsbana). Premiären för Spinndiscen är på Måndagen den 2:a april. Premiären för Torsdags träningarna är på torsdagen den 12:e april. Schema för 2018 ser ni i kalendern på startsidan. Välkomna!