Vipeholm 18 hål

Vipeholm är vår lättaste bana med ganska korta hål. Men bli inte allt för bekväma! Den är väldigt teknisk och har mycket OB och snåriga buskar som kan straffa sig rejält.

Är det första gången ni besöker banan rekommenderar vi att ni tar med er en bankarta, då utkasten inte är så väl utmärkta (två nedgrävda stenar markerar tee) och vägbeskrivningar till nästa tee saknas. Uppdatering: Alla utkast har nu konstgräs! Hål 8 är förlängt, utkastet ligger i rondellen.

Banan ägs av Gymnasieskolan Vipan och sköts av oss. På den östra sidan av E22 har det legat en 9-hålsbana i många år medans de 9 hålen på den västra sidan byggdes i november 2010.

Banan

Banpar: 55

Banlängd: 1461 m

Banrekord: 45 kast, Kenny Jarl, Spinndiscen 2013-08-19

Faciliteter

Det finns inga faciliteter i direkt anslutning till banan. Närmaste matställe är en grill och en bensinstation nere vid Gastelyckan (1 km söder om banan) eller runt ICA Tuna ungefär lika långt norr om banan. Man behöver också ha med sig egna discar då det inte finns någon uthyrning. Behöver man hyra discar kan man gå en runda på Bulltoftabanan i Malmö, där hyr motionscentrat ut discar för 30-40 kr/st.

Hitta hit

Vipeholmsvägen, Lund

Bankarta

(Högerklicka och kopiera eller spara kartan och öppna i valfritt program om ni vill skriva ut den.)

Skriv ut