Våra banor

Klubben ansvarar för och tar hand om två banor i Malmö, Bulltofta och Sibbarp, samt två banor i Lund, St Hans och Vipeholm. Alla våra banor är gratis att spela på!

 

Skriv ut

Bulltofta 18 hål

Bulltofta är klubbens äldsta discgolfbana och anlades 2006. 2016 uppdaterades slingan och dom gamla svarta hålen blev permanent en del av den vita slingan. Detta innebar också att gamla hål 7 togs bort. På banan har klubben annordnat bland annat Lag- och Par-SM, SMTD, DNT och DM. Banan erbjuder både tighta skogshål, öppna parkhål och kuperade hål. Banan har två utkast, vit pro-tee och röd nybörjartee.

Läs mer

Skriv ut

Vipeholm 18 hål

Vipeholm är vår lättaste bana med ganska korta hål. Men bli inte allt för bekväma! Den är väldigt teknisk och har mycket OB och snåriga buskar som kan straffa sig rejält.

Är det första gången ni besöker banan rekommenderar vi att ni tar med er en bankarta, då utkasten inte är så väl utmärkta (två nedgrävda stenar markerar tee) och vägbeskrivningar till nästa tee saknas. Uppdatering: Alla utkast har nu konstgräs! Hål 8 är förlängt, utkastet ligger i rondellen.

Läs mer

Skriv ut

St Hans 18 hål

St Hans är Spinndiscs nyaste och mest utmanande bana, byggd i samarbete med Lunds Kommun och Riksidrottsförbundet. Banan är designad av Latitude 64 i samråd med Spinndisc. Joakim Dahlén har skött banutveckling/projektledning. Utkasten består av 2x3 meter stora konstgräsrutor med ekramar. Banan bjuder på varierad terräng, öppna gräsytor, trånga skogshål, kraftiga höjdskillnader och fantastiska vyer.

Läs mer

Skriv ut

Sibbarp 9 hål

Sibbarp anlades 2009. Banan är belägen vid havet och det är promenadavstånd till Öresundsbron. Banan är anlagd i parkmiljö och gräset är alltid välklippt. Hål-längderna ligger på mellan 67-170m och paret ligger på 28. Medelängden är drygt 90m. De stora utkasten består av packat stenmjöl. Området är också en hundrastplats. Utkasten är markerade med två vita stenar, på den ena står hålnumret och på den andra står hållängden. 

Läs mer

Skriv ut