Mirakelvändningen i Örebro

NT 4 Örebro spelades på Hästhagen dgb, en relativt lätt bana med par 58 och birdiechans på i stort sett varje hål. Örebro bjöd på fantastiskt discgolfväder med sol, vindstilla och runt 15-18 grader.

Från Spinndisc deltog jag själv (Rasmus) som spelade min sista tävling som junior i klassen MJ1, Kristina som spelade dam open och Johan Larsson som spelade i Open. Vi bodde i en liten stuga med plats för kärlek på Gustavsviks camping.

Hur gick det då? Johan spelade stabilt och gick på 59, 54 och 56 och slutade på plats 31 vilket han var nöjd med.

Kristina summerar tävlingen med att det är putträning som gäller i vinter och konstaterade att "någon måste komma sist".

Jag själv då? Mina backhanddrives är något som jag måste jobba på under vintern och träna upp självförtroendet på. Trots det så ledde jag tävlingen med två kast efter första rundan med en runda på par (58). Jag puttade bra men ger mig själv inte tillräckligt med birdiechanser. Andrarundan gick inte som planerat och jag slutade på +2 och låg helt plötsligt 4 kast från ledning med en runda kvar. Under finalen på söndagen så började jag med att tappa ytterligare två kast till ledaren och var 6 kast bakom med bara 15 hål kvar. Vid hål 5 kom Johan och fick ett nytt uppdrag som caddie vilket har varit ett vinnande koncept tidigare vilket var fallet ännu en gång. Ledaren (Elias Gripler) började svaja och jag själv spelade stabilt. Efter hål 15 var jag ikapp och i delad ledning. På hål 17 hade jag chansen att ta ledningen men missade min birdieputt från cirka 6 meter. Det blev sudden death mellan oss. Jag vann lottningen om vem som skulle tee:a ut först och började att parkera hål 1, banans lättaste hål som jag inte lyckats ta tvåan på en enda gång fram till nu. Elias tog också tvåan och vi fortsatte till hål 2, ett 97 meters hål med två kastvägar, en tajtare rakt fram eller en hög anhyze backhand/forehand. Jag hade bara spelat en safe anhyzer under rundorna medan Elias parkerade hålet båda gångerna som vi spelade med varandra. Jag kände mig tvungen att vara aggressiv och bestämde mig för att chansa med en forehand runt, ett kast som jag inte ens testat på träning. Kanske var det mitt livs bästa forehand som lade sig 3 meter från korg, ett kast som förvånade mig själv över hur bra det var. Elias lade sig runt 10 meter ifrån men lyckades inte sätta putten. Jag satte min putt med skakig handled och vinsten var ett faktum. Jag avslutar min juniorkarriärr med en vinst och tar nya steg mot openklassen.

Jag vill tacka Johan och Kristina för en trevlig helg och ett extra tack till Johan för ett grymt caddiejobb. Vill också tacka min sponsor för deras stöd under åren som de stöttat mig.

Openklassen vanns av Linus Carlsson från Ymer som satte nytt banrekord under finalen och vann med ett kast före Anton Lindh.

/Rasmus Johansson

Resultat: https://www.pdga.com/tour/event/32397

E-post