VM-brons till Sten i World Overall!

Det var med höga förväntningar vi satte oss på planet till London för att ta oss till World Overall Championships i Basingstoke, England. Inte i första hand resultatmässigt. Snarare socialt.

Att vartannat år få mäta sin förmåga med några av världens bästa allroundspelare och grenspecialister, som dessutom blivit goda vänner efter ett antal sammandrabbningar under årens lopp, är ett privilegium.

Tävlingarna startade i ett mördande tempo då det var Discathon som stod på schemat tidigt på måndag morgon. Därefter vidtog gruppspelet i DDC* där Sten och jag höll vår seedningsrankning och slutade trea i gruppen och därmed enkelt gick vidare till B-slutspel. Av 10 lag i slutspelet hamnade vi även där trea och slutade därmed på en för oss hedrande 13:e plats.

Dag 2 ägnades åt första omgångarna av SCF, Längd, Precision och Golf. En lååång dag. Sten lyckades fint i SCF och låg efter denna omgång på en 4:e plats efter fina 10.33 s i MTA och 44.8 m i TRC.

Dagarna rullade på i ett virrvarr av tävlingsmoment, regnskurar, förseningar, fokuseringar, organisationsstrul, personrekord, väntan, kastvindar(!), andnöd etc. När andra omgången av de s.k. "field events" var över hade Sten tyvärr tappat sin 4:e plats i SCF. Jag lyckade till slut få till ett längdresultat på över 100 m efter tisdagens fadäs (99 m), samt gå förbi Sten i precision. Sten kontrade på eftermiddagen/kvällen med att rycka ifrån mig med ytterligare 9 kast i golfen.

Fredagens fristilssemi gick av stapeln i ett tält på ca 6 x 6 m med max 4 m takhöjd. Det blev en härlig inramning där publiken och spelarna kom riktigt nära varandra. Sten och jag gjorde ett ok framträdande och gick trots missad final nöjda ur turneringen.

Vår envig som jag och Sten brukar ha blev extra nervig. Sten slutade på 22:a plats i overall Openklassen på 200,5 p medan jag bara lyckades skrapa ihop 200 p (!) och en 23:e plats. I Grandmasterklassen tog Sten bronset med 320 p medan jag fick nöja mig med en fjärde plats och 318 p.

I övrigt innehöll tävlingarna många fantastiska prestationer. Inte minst av våra svenska stjärnor. De två Antonarna Lindh och Kappling lyste i kapp. Lindh med sitt guld i Golf och silver i Längd och Kappling med Discathon-guld och ett delat Overall-silver. Totalvinnare blev den ofattbart skickliga och allsidiga Bollnäsgrabben Tomas Burvall i Open, samt den minst lika begåvade Nilo Mossavar Rahmani från Norrköping. Svenskt i topp alltså!

En fantastisk vecka gick mot sitt slut och med fristilsfinalen på lördagkvällen samt den därpå följande banketten med helstekt gris och helsköna människor är det ingen tvekan om att våra förväntningar uppfylldes med råge! /Thomas O

Se alla resultat på woc2017.uk Där finns även alla discipliner beskrivna.

  

*DDC=Double Disc Court

 SCF=Self Caught Flight

 MTA=Maximum Time Aloft

 TRC=Throw Run Catch

 

E-post