Individuellt SM i discgolf

Borås står som värd för SM-veckan 2017 och den 30 juni-2 juli avgjordes de individuella tävlingarna i discgolf. För deltagarna väntade två rundor på Kinds golfklubb och tre rundor på Ymergården.

Tävlingen spelades i två pooler, en open och en mix-pool med master, damer och juniorer. Första tävlingsdagen bjöd på mycket kraftiga vindar och blev en stor utmaning för mix-poolen som spelade på den tillfälliga banan som var uppsatt på Kinds GK i Svenljunga. Med banans långa par i både mot- och medvind samt luriga korgplaceringar intill OB-områden kändes det ibland ganska slumpartat om vem som skulle göra bästa rundan. Openspelarna började sina två rundor på Ymergården som med sin vackra skogsmiljö och varierande terräng hade något mer vindskyddat läge.

Andra dagen skiftade poolerna banor, stormvindarna försvann och solen tittade istället fram, nu blev de discgolf på riktigt! Det gällde att skaffa sig en bra placering för att vara med bland toppspelarna som fick spela finalrundan på Ymergården på söndagen. Sju spinndiscare var med och tävlade, närmast pallen var Rasmus Johansson som endast var ett kast från bronsmedalj. 

Resultat

Bilder från Svenska discgolfförbundet

Finalrundan i Open i SVT play

Fler videoklipp från Ymer

E-post