Spinndiscen

Spinndiscen (veckotävlingen) spelas på måndagar, varannan vecka vit Bulltofta DGB och vit St Hans DGB. Inga Spinndiscar kommer att ha pdga-rating. Klubbmedlemskap krävs för att få spela Spinndiscen på måndagar. Nytt för 2017 är att klubben kommer att försöka hantera Spinndiscen på samma sätt som normala pdga-sanktionerade tävlingar, d.v.s. vi kommer att spela efter pdga:s regler. Självklart spelar vi för att ha roligt, men Spinndiscarna på måndagar ska ses som träning i att tävla. Deltagare på måndagar ska känna att de kan komma till rundan och fokusera på att prestera utifrån deras egna förutsättningar. Veckotävlingen följer samma grundupplägg som tidigare års “Spinndiscen”, men all anmälan och resultathantering kommer att hanteras digitalt via tjänsten Dgmetrix (dgmetrix.com).

Anmälan måste göras digitalt och MÅSTE vara gjord en kvart innan tee-off. Alternativt kan man komma i god tid så hjälper vi er med anmälningsprocessen. Om man får förhinder MÅSTE man avanmäla sig innan anmälan stänger (man avanmäler sig direkt i dgmetrix).Om man blir försenad men vill vara med ändå så går det bra, man kommer att kunna se sitt starthål på dgmetrix, så då kan man gå direkt ut till sin grupp. Ett resultat på fyra kast över par registreras på de hål man eventuellt missar i början. Det kan vara lämpligt att skriva i forumet för tävlingen på dgmetrix att man är på väg så att gruppen vet om det. Är du medlem i annan klubb är du självklart även välkommen att vara med.

Spinndiscen Mini
På torsdagar har vi klubbens veckoträning Spinndiscen Mini! Det kommer att vara gratis att vara med och inget klubbmedlemskap krävs. Den har en tydlig karaktär av “träning”, med fokus på att utvecklas som spelare såväl teoretiskt som praktiskt. Det kommer vid respektive träning vara fokus på olika teman, så som regler, spelstrategi, kastteknik, discförståelse, övningsförslag till egen träning etc. Sedan kommer varje träning att avslutas genom att en runda spelas. Spelarna ska känna att de kommer till träningen för att ha riktigt roligt tillsammans samtidigt som de utvecklas som spelare. Erfarna spelare hjälper, utbildar och stöttar andra spelare, såväl nybörjare som andra erfarna spelare. Klubben bjuder på ett ctp-pris för varje träning. Spinndiscen mini rullar löpande under säsongen enligt följande schema; Bulltofta DGB (röd slinga), Gymnasieskolan Vipeholms DGB (18-hålsbana), Sibbarps DGB (9-hålsbana) och St Hans DGB (röd slinga). Premiären för Spinndiscen är på söndagen den 2:a april.Premiären för Spinndiscen Mini är på torsdagen den 6:e april. Schema för 2017 ser ni i kalendern på startsidan. Välkomna!

Skriv utE-post